Kot sem že zapisal v prejšnjem članku, je karta Stalnost ena izmed kart, ki se ji je v modernem svetu simbolika najbolj spremenila.

Mnoge vedeževalke in vedeževalci, lahko bi rekel da skorajda vsi, smatrajo to karto za višek v otvoritvi. Če se odpre ta karta, boste srečni, veseli, bogati in vse se bo izšlo tako, kot ste si zamislili.

Sam mislim, da se je simbolika te karte popolnoma spremenila.

Nekaj podobnosti lahko najdemo v remi kartah s karto Jolly-a in v tarot kartah s karto Norec. Karte Jolly za vedeževanje z remi kartami se v glavnem sploh ne uporablja, medtem ko ima v tarotu karta Norca poseben pomen ter posebno pozicijo, ko se tarot karte postavlja v medsebojno odvisnost in povezanost.

Tudi v ciganskih kartah se Stalnosti nekako ne bi več uporabljalo za vedeževanje, torej za interpretacijo, ampak za opozorilo. Kadar se v otvoritvi pojavi ta karta, se morate prvo vprašati: “Na kaj me ta karta opozarja? Česa se moram paziti in kaj moram počistiti, da bom lahko hitreje in mirneje stopal po poti prihodnosti? Kaj je moja težava? Kje so ovire?”

Če ne verjamete, vzemite karte v roke in pričnite z vedeževanjem, svetovanjem ali pa z vadenjem interpretacij. Prvič, ko se vam bo odprla karta Stalnosti, pričnite z interpretacijo najprej na klasičen način, nato pa skušajte interpretirati na način, ki sem vam ga v zgornjih vrsticah zapisal.

Ali čutite razliko? Ali čutite kako se spremnija energijska celota otvoritve?

Vabljeni h komentarju.