Vsak se prej ali slej znajde v situaciji, ko postane depresiven, nezadovoljen in poln lastnih problemov. Takrat enostavno izgubi povezavo z realnostjo in s samim sabo. Začne se vrteti v začaranem krogu in izhod iz take situacije se vedno bolj oddaljuje. Kaj storiti?

Problem je namreč v glavi posameznika in ne v okolici. Tudi na karti vidimo, da ženska, ki ima te probleme, sedi na zidu, v desni roki drži vrtnico, okoli nje pa se ji ponuja zabava, veseljačenje, lepo življenje, prijatelji in bogastvo.

Ona pa vsega skupaj ne zazna, ampak se vrti v lastnem svetu. Očitno je, da se je nekaj zgodilo, nekaj obrnilo, da se je znašla v sedanji situaciji. Kaj pa, če je zaprta v zlati kletki? Kaj pa, če ima bogato okolje, moža, veliko hišo in vse, kar si srce zaželi, manjka pa ji ljubezni?

Vrtnica v roži spominja na vrtnice na karti Upanja. Poglejte razliko. Na karti Upanja ima razgaljeno roko – rahlo roko medtem ko na tej karti roka izgleda zelo težko. Komaj drži vrtnico.

Kako veliko in večplastno obleko ima. Ženska očitno zelo razmišlja. Dva stebra v ozadju nakazujeta dve zadevi ali dve priložnosti izhoda iz situacije, ki ju ženska ne vidi. Niti toliko je ne zanima, da bi si razgledala okolico.

Z levo roko se še vedno naslanja na črno liso, kar pomeni, da še vedno črpa iz negativnih misli in dogodkov, pa čeprav jih je zelo malo. Zanima pa me sledeče:

Zakaj je na levi strani eno majhno in eno veliko drevo na desni strani karte? Ima svoj pomen? Je to signal, da se v njej vseeno nekaj premika na bolje?

Ali ima ženska upanje? Mislim da, vendar je trenutno skrito njenim očem.

Če bi si žensko predstavljali v realnem življenju, bi predstavljala žensko tik po ločitvi, ljubico, žensko s problemi v medčloveških odnosih ali žensko tik po izgubi službe ali po splavu.