Vedeževanje po telefonu

Vedeževanje po telefonu je zadnja leta zelo priljubljena oblika komunikacije z vedeževalko ali vedeževalcem. To je najhitrejša možnost, ki jo mnogi izkoristijo zato, da si prihranjo pot do vedeževalke in s tem prihranijo veliko časa.

Za vedeževanje lahko pokličete na 090 linijo, ki je oglaševana v desni koloni, torej na 0906270. Za vse tiste, ki bi se radi izognili 090 liniji, pripravljam še klic za vedeževanje preko navadne telefonske številke in preko IP telefonije.

Tako je danes. Ni bilo pa vedno tako. Preberite kako se je vedeževanje po telefonu preko 090 linij razvijalo v Sloveniji.

Vedeževanje po telefonu – zgodovina

Po zahodni Evropi in v ZDA je bilo vedeževanje po telefonu preko premijskih številk že zelo dolgo let dobro razvita praksa. V deželah, ki pa se jih kapitalizem po drugi svetovni vojni ni dotaknil, se vedeževanje po telefonu sploh ni razvijalo.

Takrat, še v letih Jugoslavije, sem redno kupoval revije v Italiji, v katerih sem vsakič lahko opazoval kopico reklam za tamkajšne vedeževalce in vedeževalke, ki so delovali preko premijskih številk.

Potem pa je prišla osamosvojitev Slovenije in kmalu zatem smo tudi Slovenci lahko klicali na premijske številke, ki so se v telefonskem omrežju pričele z 090 številko. Še preden pa je do tega prišlo, pa smo Slovenci lahko klicali na premijske številke iz oddaljenih dežel, na katerih se je dogajalo, kar so mi govorili drugi, marsikaj.

Vedeževanje po telefonu po osamosvojitvi

V Sloveniji je klice na 090 številke ponujalo podjetje Telekom. Na samem začetku se je dogajalo to, kar se dogaja vsem, ki so na začetku. Najbolj zanimivo je bilo to, da ni bilo omejitev klicev na časovni interval. Domnevam, da je zaradi tega lahko prihajalo do zlorab sistema 090 linij. Kasneje so to uvedli, zato lahko sedaj pokličete vedeževalca ali vedeževalko in se z njim ali z njo pogovarjate največ pol ure. Če želite pogovor nadaljevati, morate poklicati še enkrat. Marsikje v tujini so ti intervali še krajši.

Čez nekaj časa se je na tržišču kot ponudnik 090 linij pojavilo še podjetje Mobitel, ki je ponujalo modernejši sistem od Telekomovega, delovanje 090 linij na mobilnih številkah in podobno. Moram povedati, da so se Mobitelovci pri tehničnih rešitvah za tiste, ki imamo 090 linije, zelo potrudili.

Kasneje sta se Telekom in Mobitel združila in ponudila enotno rešitev 090 linij. Iz izkušenj vam lahko povem, da so rešitve, ki jih ponuja tako združeno podjetje, ene izmed najboljših v Evropi. Bravo.

Vsekakor pa so se s ponujanjem 090 številk pričela ukvarjati tudi druga podjetja v Sloveniji in prav zanimivo bo videti kaj se bo na tem področju še dogajalo.

Vedeževanje po telefonu danes

Mnogi mislijo, da je vedeževanje na 090 linijah zlata jama. Zato tisti vedeževalci, ki ponujajo vedeževanje preko 090 linij, rastejo kot gobe po dežju. A temu ni tako. Le tista vedeževalka, ki je linijo 090 kupila in na njej dela, ve kaj vse je treba narediti za normalno minutažo na liniji.

Vsekakor pa se tehnični razvoj vedeževanja na telefonih še ni ustavil. Fantje na oddelku Telekoma, ki skrbi za 090 linije, neprestano razmišljajo kaj bodo nam, ponudnikom storitev 090 linij, za boljšo komunikacijo z našimi strankami, novega ponudili.

“Za vedeževanje po telefonu lahko pokličete tudi iz drugih omrežij. Tako lahko na 090 številke pokličete tudi tisti, ki imate telefon na omrežju Simobil, Debitel, Izimobil ter nekaterih drugih. Seznam operaterjev, ki omogočajo klice na telekomove 090 linije, se vztrajno širi.”

Kako deluje vedeževanje po telefonu na 090 linijah v praksi? Najbolje, da preizkusite sami. Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi z vašo prihodnostjo, vtipkajte številko 0906270 v vaš telefon ter pokličite. Na drugi strani se bom oglasil vedeževalec Borut ter vam odgovoril na vsa vaša vprašanja.

Tako boste tudi sami postali del družine, ki me za vedeževanje po telefonu pokliče in se pogovori z mano. S tem boste podprli spletno stran ciganskekarte.net, da se bo lahko še naprej razvijala in vam ponujala zanimive članke s podrčja vedeževanja.