Kako pričeti z učenjem ciganskih kart

By | 29/03/2010

Najpogostejši in najenostavnejši način učenja kart je ta, da si preberete pomen, ki je napisan na vsaki karti posebej in ga nato prenesete v interpretacijo otvoritve kart. To je najenostavnejši način, ki pa ga ne priporočam, saj si boste s tem naredili več škode kot koristi.

Ker ciganke niso oštevilčene, je bilo potrebno karte na nek drugačen način označiti. In tisti, ki so te karte skupaj spravili, so se odločili in kartam dali imena.

Kako pa bi lahko vedeli, da gre recimo za karto Hrepenenja, če le ta ni označena s številko? Seveda so kartam dali taka imena, da so v sozvočju s tem, kar je gor napisano. Še zdaleč pa ni to to. Karta Hrepenenja bi lahko brez težav preimenovali v “Šibkost” ali “Nabiranje moči”, če pa bi podali vzporednico tarotu, bi lahko ta karta nosila številko 4 in imela energijo mečev.

Ciganskih kart se lahko na precej hiter način naučite tako, da na vsako karto napišete več pomenov. Ne šparat kart, ker tako ali tako stanejo samo nekaj evrov. Pri sebi imejte dva kompleta kart…enega lepega nepočečkanega, enega pa študijskega, torej namenjenega čečkanju, dopisovanju pomenov, idej in podobno.

Drugi izmed načinov je ta, ki sem ga opisal v ena karta na dan, torej v dnevnih otvoritvah ene karte. Tako spoznate energijo vsake ciganske karte posebej, obenem pa se karta na tak način vedno znova vtisne v vaš spomin in vam zleze pod kožo.

Tretji način je, da spremljate tole spletno stran in sledite člankom, ki vam bodo razkrili kako ciganske karte sploh delujejo.

Četrti način je, da se s kartami enostavno pričnete pogovarjati. V roke vzemite lupo in opazujte detajle na karti. Kaj vam povedo? Kaj vam pove izraz na obrazu vsake figure na karti? Vam je okolje, ki je narisano na karti, znano?

Skratka….če se pri tarotu sledi neko zaporedje (številke, elementi, velike in male arkane, kabala, numerologija in ostalo), je pri ciganskih kartah učenje malenkost drugačno, intuitivnejše, svobodneje, a po drugi strani težje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *