Ciganske karte: STALNOST

By | 30/03/2010

Kot sem že zapisal v prejšnjem članku, je karta Stalnost ena izmed kart, ki se ji je v modernem svetu simbolika najbolj spremenila.

Mnoge vedeževalke in vedeževalci, lahko bi rekel da skorajda vsi, smatrajo to karto za višek v otvoritvi. Če se odpre ta karta, boste srečni, veseli, bogati in vse se bo izšlo tako, kot ste si zamislili.

Sam mislim, da se je simbolika te karte popolnoma spremenila. Še prej pa si preberite, da je ta ciganska karta Stalnost pravzaprav božje oko.

Spremenjena simbolika ciganske karte Stalnost

Nekaj podobnosti lahko najdemo v remi kartah s karto Jolly-a in v tarot kartah s karto Norec. Karte Jolly za vedeževanje z remi kartami se v glavnem sploh ne uporablja, medtem ko ima v tarotu karta Norca poseben pomen ter posebno pozicijo, ko se tarot karte postavlja v medsebojno odvisnost in povezanost.

Tudi v ciganskih kartah se Stalnosti nekako ne bi več uporabljalo za vedeževanje, torej za interpretacijo, ampak za opozorilo. Kadar se v otvoritvi pojavi ta karta, se morate prvo vprašati: “Na kaj me ta karta opozarja? Česa se moram paziti in kaj moram počistiti, da bom lahko hitreje in mirneje stopal po poti prihodnosti? Kaj je moja težava? Kje so ovire?”

Če ne verjamete, vzemite karte v roke in pričnite z vedeževanjem, svetovanjem ali pa z vadenjem interpretacij. Prvič, ko se vam bo odprla karta Stalnosti, pričnite z interpretacijo najprej na klasičen način, nato pa skušajte interpretirati na način, ki sem vam ga v zgornjih vrsticah zapisal.

Ali čutite razliko? Ali čutite kako se spremnija energijska celota otvoritve?

Vabljeni h komentarju.

5 thoughts on “Ciganske karte: STALNOST

 1. Pingback: Oko, ki vse vidi « Ciganske karte, otvoritve in razlaga

 2. anita

  Živjo

  Se popolnoma strinjam z vašo novejšo razlago karte Stalnost. Tudi mene so učili o izjemni pozitivnosti te karte in o srečnem razpletu situacije o kateri nekdo sprašuje. Vendar pa, kadar sem svojo napoved imela možnost preveriti, se je največkrat izkazalo, da karta Stalnosti nakazuje nek zastoj, blokado. Večkrat gre za problem iz preteklosti, lahko tudi za družinsko oz. genetsko karmo, ki nas obvezuje. Zelo zanimivo je, da nam otvoritev kjer se pojavi karta Stalnost, tudi zelo dobro podaja rešitev oz. nakaže, kje se skriva problem. To je karta na levi strani ob karti Stalnosti, v njeno smer tudi gleda vsevedno in vsemogočno oko.

  Pozdrav, Anita

  Reply
  1. ciganskekarte

   Anita…

   Genetska karma …. dobra ideja za karto Stalnosti.

   Karta Stalnosti je mnogokrat tudi pometanje dogodkov pod predpražnik in nato trepljanje po rami ….. pač enkrat boš že plačal. če sedaj ne, pa čez nekaj časa. Karta Stalnosti je najbolj jasen kazatelj v kateri omari se skrivajo okostnjaki posameznika.

   Reply
 3. Mona

  Se popolnoma strinjam z novejšo razlago karte Stalnosti/Božjega očesa. Na nek način resnično kaže na našo usodo, nekaj kar je vnaprej določeno, od nas pa je potem odvisno, kaj (ne) bomo storili.

  Reply
 4. Pingback: Spreminjanje pomena kart skozi čas | Ciganske karte in prihodnost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *