Učenje ciganske karte Upanje na malo drugačen način

By | 03/04/2010

Vsem, ki se s srcem ukvarjamo z raziskovanjem ali učenjem ciganskih kart, se skorajda vsak dan srečujemo s simboliko ciganskih kart.

Primeri:

Simbolika ciganske karte Upanje

Danes sem se sprehajal ob morju in intuitivno sem pomislil na cigansko karto Upanje. Ženska v modri obleki na obali, z eno roko spušča rože, z drugo pa se opira na sidro. V ozadju se nahaja precej valovito morje, ladja in oblaki rumenkaste barve.

Če želite katerokoli cigansko karto osvojiti, jo morate osvojiti z vsemi petimi čuti. Da bi čim bolje začutili karto Upanje, se je zato potrebno čim bolj vživeti v okolje, v katerem se ženska v karti nahaja. Torej potrebno je podoživeti valovito morje, obalo, vonj morja, šumenje valov, sončne žarke, ….skratka vse, kar lahko na karti Upanja vidimo.

Za vas sem tako posnel dva videa po eno minuto, ki simbolizirata okolje, ki ga predstavlja karta Upanja. Poglejte posnetka, navijte si zvočnike do konca, vživite se v sceno in si skušajte predstavljati, da ste vi ta ženska, ki je na karti narisana.

Prvi posnetek predstavlja zvoke širše okolice, drugi posnetek pa zvoke, ki jih lahko slišite, če ste postavljeni tako, kot je na karti Upanja postavljena ženska.


Kaj vam sporoča intuicija? Kakšne misli se vam porajajo, ko tako poslušate in gledate v morje?

Primer 1:

Morje je simbol plodnosti, prodiranje vode mimo skal pa prodiranje spermijev do jajčeca. Torej je lahko ženska na karti noseča. Morje ima tudi terapevtske učinke, človeka pomirja in spočije. Zato marsikdo sanja o tem, da bi živel ob morju ali pa pogosto hodil na sprehode ob morju. Kot pa lahko vidimo na karti, ženska morja ne vidi oziroma ne gleda, saj je z hrbtom obrnjena proti morju. Torej ji za morje ta trenutek ni mar, lahko ji je celo odveč. Bi lahko iz tega sklepali, da je nosečnost, za katero morda sploh ne ve, nezaželjena?

Primer 2:

Lahko bi rekli, da žaluje za nekom, ki odhaja in goji upanje, da se bo vrnil živ in zdrav. A vam je znano zakaj in kdaj se ponavadi spušča rože?

To je samo primer, kako lahko raziskujete karto in v njej vedno znova najdete pomembno simboliko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *