Zakaj ciganske karte niso oštevilčene

By | 03/04/2010

Ustvarjalci ciganskih kart so namenoma odstranili vse številke in oznake. To pa zato, ker so se že takrat zavedali pomena intuitivne zaznave.

Ugotovili so, da bi lahko karte brez kakršnihkoli oznak lahko sprožile intuicijo, saj zavest tako ne bi bila obremenjena s pomenom številke, s katero je določena karta označena.

S tem, ko so snovalci kart umaknili oznake, je so le te pridobile na pomenu. Vsaka karta posebej je tako izgubila okvir, ki jo je utesnjeval. Tako je postala svobodnejša za interpretacijo in, lahko bi temu tako rekli, pravi sprožilec za intuicijo.

Prav zaradi tega literature za interpretacijo ciganskih kart skorajda ni. Skozi desetletja se je pomen kart prenašal od ust do ust. Vsaka vedeževalka je pomen kart prikrojila po svoje in kmalu je vsaka karta dobila več pomenov, mnogokrat popolnoma nasprotujočih si.

Ali bi jih bilo pametno spet oštevilčiti?

Melanholik in Kolerik bi karte zagotovo nazaj oštevilčila, medtem ko bi sangvinik še bolj razbremenil karte, flegmatiku pa je tako ali tako popolnoma vseeno.

Veste kaj sem naredil jaz?

Karte sem obrezal. Odstranil sem napise in sedaj delam s kartami, ki so manjše kot običajne. Prednost tako obrezanih kart je v tem, da je človek pri interpretaciji popolnoma neobremenjen z napisi in popolnoma odprt za intuitivne zaznave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *