Povezovanje ciganskih kart

By | 04/04/2010

Že od kadar se ukvarjam s cigankami, tarotom in podobnmi zadevami ugotavljam, da se ljudje, ki se želijo naučiti ciganskih kart, preveč ukvarjajo s pomenom kart kot pa s povezovanjem kart med sabo.

Veliko ljudi poznam, ki o eni karti vedo povedati še in še, medtem ko jim povezovanje enostavno ne gre. Moj predlog je, da čas posvečen učenju ciganskih kart enakomerno porazdelite med učenje pomena in učenje povezovanja.

Mnogokrat pa pride do težave,saj med “poznavalci” marsikdo govori o pomenu, le malokdo pa o medsebojnim povezovanju ciganskih kart.

Priznati je treba, da to ni najbolj enostavna zadeva. Učenje in povezovanje kart bi lahko primerjali z učenjem črk in besed. Prvo se naučite črke, nato pa iz črk sestavljate besede. Učenje črk kar gre, za sestavljanje besed pa potrebujete več časa. Saj veste kako gre to v osnovni šoli: prvo velike tiskane, potem male tiskane in nato velike in male pisane. Potem pa nastopi “drilanje” z preisovanjem tekstov in z nareki.

Na enak način bi bilo dobro, če bi se učili ciganske karte.

Prvo si zapomnite osnoven pomen vsake karte…..pa ne samo tisti, ki piše pod karto. Nato pa skušajte osnovnime pomene vsake karte povezati v stavek.

Primer:

Duhovnik – modrost, razmišljanje

Tat – izogibanje, iskanje bližnjic

Izguba – veliko dela, taktiziranje

Karte razporedite v otvoritev treh kart z naključnim zaporedjem, recimo takole:

DUHOVNIK – TAT – IZGUBA

in nato povežemo pomene med sabo v stavek:

Kljub modrosti se je spraševalec odločil za izogibanje odgovornosti, da bi lahko taktiziral.

Oseba je veliko razmišljala, a je zaradi iskanja bližnjic sčasoma izgubila svoje dostojanstvo.

Odgovorna oseba je za hrbtom najbližjih ljudi, ki ji zaupajo, kovala načrte z ljudmi, ki so ji obljubljali boljši položaj.

Nato te tri karte zopet premešajte med sabo in ponovite vajo. S tem bo vaš mental pričel ustvarjati povezave med kartami in s tem boste postali vedno boljši in boljši.

2 thoughts on “Povezovanje ciganskih kart

 1. Lili

  Pozdravljeni!
  Bi lahko prosim obrazložili povezavo kart tat-denar-ljubezen?… Hvala

  Reply
  1. ciganskekarte

   Pozdravljena Lili.

   Hvala za vprašanje. Ta kombinacija nakazuje predvsem dve zadeve.

   Prvo … da je vprašanje napačno postavljeno, kakršnokoli to že je bilo, in da je potrebno poiskati drugačne razloge, da je to vprašanje sploh bilo vprašano.

   Drugo …. vsa pričakovanja tega odgovora so na trhlih temeljih.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *