Ciganske karte: Duhovnik

By | 13/04/2010

Duhovniški poklic zna biti zelo zanimiv. Predvsem zaradi tega, ker je zelo podoben poklicu svetovalca in terapevta. Kje že najdemo še duhovnika? Seveda … v elementih ciganske karte Poroka. Ampak to sta dva kar različna duhovnika.

Duhovnik skozi svoje življenje opravi tako lepe kot tudi žalostne dogodke. Vsakič se mora profesionalno odzvati in uporabiti vse svoje znanje, ki ga obvlada.

Skozi celo življenje se mora dopolnjevati in znati obvladovati, saj če pogledamo skozi očala nas, moških, mora konec koncev tudi opustiti kakršnekoli zveze z ženskami, kar zna biti dandanes že pravi izziv.

Simbolika ciganske karte Duhovnik

Da, duhovnik na naši karti je tudi zelo vzdržljiv. Poglejte kako ga obkrožajo mogočna okolica in stebri. Verjetno je to njegova okolica, kjer tudi deluje.

Lahko rečemo, da je zelo izkušen, zelo pameten, zelo inteligenten in preudaren. Pravi mojster na svojem področju.

Na obrazu se mu vidi, da je neomajan in sočuten. Na poti skozi življenje se je očitno že toliko naučil, da ve, da se mora vseeno zaščiti, zato pa ima na sebi toliko plasti obleke.

Toda skriva roke. V njih drži neko relikvijo, vendar je ni potrebno držati z obema rokama.

Razdelitev prostora na ciganski karti

Prostor je razdeljen na dva dela in sicer na vijoličnega in rumenega. Kaj nam hoče karta povedati? Izgleda, kot da sta dva različna prostora stisnjena na isto karto. Prekrijte eno in potem drugo polovico. Duhovnik dobi popolnoma drugačen predznak.

Oglejte si stebre: na levi strani sta dva manjša, na desni en večji. In zakaj je duhovnik obrnjen na levo, v preteklost? Ima morda kak nerešen primer iz preteklosti? Ne vem, zakaj, ampak vedno, ko vidim to karto, mislim, da ima duhovnik v omari mnogo »okostnjakov«.

Mislim, da bi lahko primerjali to karto s simboliko ciganske karte Vdova in simboliko ciganske karte Mislec. Vsi trije so na isti valovni dolžini, kaj pravite? Morda pa je vseeno duhovnik najbolj zrela osebnost, najbolj trezno razmišljujoča in najbolj efektivna.

Kot pravim: lahko označuje terapevta, svetovalca, psihiatra ali nekoga, ki zelo rad brska po detajlih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *