Skip to content

Ciganske karte: Ljubezen

Ah, ta ljubezen. Kolikokrat smo zaljubljeni in si prisegamo, da je to največja ljubezen našega življenja. Potem pa se mnogokrat izkaže, da smo tedaj mislili z napačno glavo.

Doživeli smo polom, brodolom zveze z nekom, ki nam pušča globoke rane. Mlajši kot smo, manj nas prizadene. Starejši smo, globlje rane nastanejo. Otrok na karti pa je mlad. On lahko strelja in strelja s svojo puščico. Če ne zadene, si zaradi tega ne beli glave. Puščic ima dovolj.

Simbolika ciganske karte Ljubezen

Brrr, kaj ga ne zebe? Ne, greje ga ljubezen, greje ga zanesenost, čistost pogleda na življenje. Včasih tarčo zgreši, včasih zadene. V obeh primerih pa se veseli, saj si tako pridobiva izkušnje.

Od kod pa je prišel? Tale črna barva v krogu preveč spominja, da je lahko ta njegov tako čist nastop, le krinka za nelagodje, ki ga doživlja skrit v temi. In zakaj ne poleti, če ima krila? Morda jih ima samo kot privesek? Ne bi rekel. Je morda angel? Mogoče.

Ja, zakaj potem angel pride iz črnega? Angeli so ja svetla bitja in prihajajo iz svetlega. Sami si moramo poiskati odgovor.

Kaj pa vrtnice na obodu kroga. Zakaj so postavljene tam? In če karto razdelimo na astrološke hiše, lahko ugotovimo, da je lok usmerjen v tehtnico, krila pa so v ribah in škorpijonu.

Ciganska karta Ljubezen in astrologija

Wow, sedaj pa se odpira popolnoma novo področje: korelacija na astrologijo. In center vsega je prav otrokovo srce. Se pravi, da vse izhaja iz srca. Cel univezum je skrit v srcu, v ljubezni, v samem središču pa je čista energija. Kje ste vsi tisti, ki se razumete na astrologijo?

In pravkar je otrok – Amor, izstrelil puščico in ji sledi s pogledom. Je že zadela cilj, ga zgrešila ali pa je puščica še vedno v zraku? Verjetno, da je še v zraku, saj je Amorjev pogled še vedno poln pričakovanja.

In kaj pravzaprav cilja? Kam je nameril puščico? Ali bo ponovno nameril prav tja?