Skip to content

Ciganske karte: Ljubica

Oh, kolikokrat že si moški zaželi žensko, ki bi ustrezala njegovim željam. In kolikokrat si ženska želi polepšati svoj izgled že s tem, da začne skrivati pod oblačili vse svoje namišljene hibe.

Moških pa malenkosti toliko ne zanimajo, kot si to ženske domišljajo. Le pozoren opazovalec odkrije podrobnosti ali pa zelo velike očitne znake ene ali druge napake, ki se jih pri ženski ne zna skriti.

Kaj skriva simbolika ciganske karte Ljubica

Naša ljubica skriva marsikaj. Kljub temu, da se je odločila narediti korak in stare stvari pomesti pod preprogo, to še ne pomeni, da je postala druga oseba. Pomesti pod predpražnik je le odlašanje na poznejši rok, saj opravila ni dejansko naredila.

Pred nami poizkuša biti prijazna, lepo oblečena, popolna. V njej pa še vedno vulkan bruha v dušo grde misli. In namesto, da bi se najprej uredila znotraj in potem zunaj, je naredila obratno. Še vedno je povezana s svojo preteklostjo. Še vedno ima spredene določene niti.

In verižica? Le kdo ji jo je dal? Pomeni, da je morda še vezana? Morda nekomu še kaj dolguje? Verižica nas malo spominja na vrv za obešanje. Kaj pa, če se stisne? Ta nekdo, ki ji je podaril verižico, je moral biti precej premožen, saj si takih verižic taka mlada dama ne more sama privoščiti.

Ali je ženska zrela? Mislim, da ne. Je še premlada in prej ali slej se bo prelevila med drugim tudi v karto Hrepenenje.

Ciganska karta Ljubica kot ženska

Zakaj pa sedi na mizi? Je hiša, ki ji miza pripada, njena? Za njenim hrbtom ni nič oprijemljivega. Zakaj? Kje je kaj stabilnosti? Kdo tej ženski zagotavlja, da bo sedaj živela boljše življenje? Lahko se povrne nazaj in ona se tega zaveda. Zato skriva pred zunanjim svetom notranjost in le po obleki sklepamo, da je do sedaj živela iz dneva v dan.

Kaj pa, če hoče le zamenjati ljubimca? Ženske so v življenju zelo dobre igralke in zato je potrebno situacijo tenkočutno oceniti. Preberite si več o simboliki ciganske karte Ljubimec.

Mnogokrat pa nam hoče karta pokazati le, kje se nahaja pri polaganju spraševalec ali spraševalka. Kar pa ne pomeni, da si zgornjih vprašanj ne moremo zastaviti.

Če je to edina karta, ki jo povlečemo, imamo vse pravice podvomiti v vprašanje, ki nam ga nekdo zastavlja. Karta spominja in se jo da povezovati z nekom, ki pravi, da hujša, nikakor pa se ne more odvaditi jesti in se tako slepi v nedogled.