Skip to content

Ciganske karte: Ljubimec

Le zakaj mora moški na veliko razlagati in se hvaliti, ko se nekaj odloči? Zakaj tega ne počnejo tudi ženske? Ciganska karta Ljubimec in ciganska karta Ljubica sta dve identični karti, ki pa prikazujeta različen pristop k reševanju problema. Moškemu se vidi, da je živel življenje iz dneva v dan.

Odločil se je za spremembo, ki pa na njem samem pušča neverjetne sledi.

Simbolika ciganske karte Ljubimec

Moški je zelo neodločen, zelo dvoličen. Po eni strani bi še vedno rad obdržal prejšnjo pozicijo, po drugi strani pa zaživel novo obdobje v življenju. Sprememba, ki se jo je odločil narediti, je preveč ekstremna, zato poizkuša strniti obe strani, a ne gre.

In zakaj nosi tisto uniformo, ki je precej napolnjena z raznimi našitki? Kaj to pomeni? Prihaja iz kake visoke družbe? Kombinacija modre in črne. Zakaj? Tudi zanimiv ovratnik pritegne pozornost.

Zakaj je tako zapet? Si ne pusti priti zraven? Ne pusti, da bi se razgalil ali pa priznal, da greši? Zakaj pa stiska roko v pest na želodcu? Morda je prisoten klasičen problem moških: želodec in periferija. Sedaj se bije boj v njemu in le od trdne volje bo odvisno, kako se bo izšlo.

Ljubimec kot pravi človek s problemi?

Kje pa je leva roka? Zakaj je ne iztegne in prosi za pomoč? Ali misli, da pomoči ne potrebuje? Zgleda, da ni radodaren. Kadar daje, daje samo sebi in še takrat je bolj skope narave. Ali je tak moški odgovorna oseba do sebe in drugih? Ne, absolutno ne. Njegovo razmišljanje se vrti okoli svoje osi, pomemben je on in nihče drug.

Tak človek ne zdrži dolgo v zakonu, če seveda ostane na tem nivoju.

Če potegne to karto moški, označuje prav njega in njegove strahove. Vsakič, ko je moški v dilemi pri odločanju in ga je strah pogledati resnici v oči, je velika verjetnost, da se pojavi ta karta (kadar vlečemo samo eno).

Drugače pa v otvoritvi predstavlja spraševalca, ženski pa njenega partnerja.