Ciganske karte: Mislec

By | 13/04/2010

Dandanes je potrebno biti pri vsaki odločitvi oprezen. Potrebno je razmišljati s svojo glavo, kajti vsi vplivi od zunaj lahko speljejo našo odločitev na napačne tire.

In, če želimo razmišljati trezno, je odgovor na to prav karta Mislec. V roki drži sporočilo, ki ga je dobil in razmišlja o njem. Le kaj piše v njem? O čem razmišlja ta trenutek? Očitno je, da je globoko zatopljen v svoje misli.

Simbolika ciganske karte Mislec

Rumene hlače…hmm, kaj že pomeni rumena barva? Moški ima oblečen siv, nevtralen plašč, ki skriva rumene hlače. Pod plaščem je rumena srajca, kar pomeni, da je oblečen v rumen komplet. Zanimivo. Torej je vseeno kar napadalen, zavisten in zahrbten človek, ki se skriva pod nevtralno sivim plaščem.

Karta me zelo spominja na simboliko ciganske karte Žalost. Poglejte si podobnosti. Na obeh kartah je razmišljanje, na obeh kartah oseba nekaj drži v roki, na obeh kartah je podobno grmičevje v ozadju in obe osebi sedita na kamniti podlagi.

Ciganska karta Mislec in način razmišljanja

Razlika je le v načinu razmišljanja. Tako majhna razlika pa tako velika sprememba. Skratka, vidi se v tem primeru, da bo prinesla trezna odločitev dobre rezultate.

No, pa da ne bo izgledalo tako enostavno: na desni roki ima oseba čez mezinec narisano črtico in ne prstana. Je to napaka risarja karte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *