Skip to content

Ciganske karte: Obisk

Dve dami se srečata na stopnicah. Ena drži v roki šopek kot darilo drugi ženski. Očitno je, da je ženska v modrem prišla na obisk ali pogovor k ženski oblečeni v rjavo obleko. Se pravi, da je hiša od ženske v rjavem.

Občutek imamo, da je to zelo velika hiša, bogata hiša v naravnem okolju. Ženska v modrem ima upanje, ima željo, ima cilje, ima interes, medtem ko ženska v rjavem je že te cilje, interese,…skratka pot ženske v modrem je že prehodila.

Simbolika ciganske karte Obisk

Kaj pa je prišla ženska v modrem delat v hišo? Zakaj nosi s sabo šopek? Jo hoče morda podkupiti? Je samo vljudnostni obisk? In zanimivo: obe ženski stojita na isti višini, pa še vedno je ženska v rjavem mnogo višja, skoraj nenormalno višja. Zakaj? In vidi se samo ena noga. Je morda pravkar prispela po stopnicah navzdol in se še ni ustavila?

In poglejte, koliko slojev oblek imata obe ženski na sebi. Vsaka se ščiti pred škodljivimi vplivi s tem, da je oseba v rjavem mnogo bolj polna izkušenj. Zanimivo bi bilo vedeti, kaj sta ženski delali tik pred tem srečanjem. Le kaj sta počeli in kaj ju je pripeljalo ta trenutek na skupno pot?

Nista iz istega okolja, nista iz iste strukture ljudi. Med njima vlada kulturni, materialni in mentalni prepad. Vidi se, da je oseba v modrem pripravljena na kompromis, medtem ko oseba v rjavem še ne. Je pa tik pred tem.

Ciganska karta Obisk in kapitalizem

Rahlo me ta karta spominja na kapitalizem v letih 1920 in na takratne razmere med bogatim in revnim slojem ljudi. In sploh, kdo pa nam jamči, da je stanje ene ali druge ženske dobro stoječe? Ženska v rjavem oblačilu pomeni revščino, živi pa v veliki hiši. Ženska v modrem pa je bogato oblečena, ni pa lastnica hiše. Podobna situacija kot pri Ljubimcih na Crowley tarotu.

In zakaj si želi oseba v modrem navzgor? Kaj niso v hiši v spodnjih prostorih dnevni prostori, na vrhu pa spalnice? Kaj pa, če ji oseba v rjavem na vsak način brani vstop v spalne prostore, intimne prostore hiše, oseba v modrem pa jo skuša podkupiti?

Ima morda oseba v modrem kake povezave z možem osebe v rjavem? Je morda moževa prijateljica ali celo njegova ljubica?

Da, vprašanj je mnogo. Vendar ne pozabimo: lahko da gre pa le za srečanje dveh prijateljic, ki ena pred drugo nekaj skrivata; lahko gre za srečanje z nekom, ki ga ne poznamo dobro – znancem; lahko pa, da gre tudi za poslovno srečanje.

Skratka, možnosti je mnogo.