Ciganske karte: Tat

By | 13/04/2010

Vsak človek se prej ali slej enkrat v življenju sreča s tem, da so mu kaj ukradli. Občutek ob ugotovitvi, da nam nekaj manjka, je nelagoden, poln srda in mnogokrat sovraštva do človeka, ki nam je stvar ukradel.

Sedaj imate priložnost spoznati tega človeka prav v trenutku, ko krade nekomu drugemu. Zasačili ste ga pri dejanju, pravkar odhaja, pravkar je na temu, da zaključi svoje dejanje in izgine v noč.

Simbolika ciganske karte Tat

Ste prepoznali osebo na karti? Če dobro pogledate, je del obraza rahlo viden. Kdo ve, kaj je tokrat ukradel? Zakaj je cela karta v zelenih odtenkih, ko pa vemo, da je zelena barva barva umirjenja, barva sprostitve?

Ali ne spominjajo barve tudi na simboliki ciganske karte Smrt? Kako povezavo imata ti dve karti? Morda je razlika le v temu, da je smrt poštena in odkrita s svojimi nameni, tat pa ne? Zakaj gre tat skozi vrata ven? Tatovi hodijo vedno skozi okno, da jih kdo ne preseneti.

In koliko je črne barve na karti? Je res tat slaba oseba? Krade iz potrebe ali iz prestiža? Je morda kleptoman?

Tla so lesena, zato morajo škripati. Kaj ga nihče ne sliši, da je vdrl v hišo in nabral svoj plen? Kaj pa, če je domač v hiši in odnaša svojim družinskim članom?

Tat na sliki se ne more izmuzniti

Poglejte vrata in okno in veličino primerjajte s človekom – tatom na sliki. Ali ni okno malo preveliko in vrata malo premajhna za njegovo veličino in ne vrata ne okno nista navadna. Okno ni eno okno, ampak sta dve okni, vrata pa so nenormalno oblikovana. Morda to pomeni iluzijo prostora? Morda je tat kradel v namišljenem prostoru, ali pa je prostor namenoma tako namestil? Je morda to past za tatu? Ali tat sploh lahko zapusti prostor?

Če potegnete črti po navidezni diagonali, dobite presečišče prav na srcu človeka. Zanimivo. Enako presečišče dobite pri simboliki ciganske karte Ljubezen. Sta morda ti dve karti popolno nasprotje v namenih?

Sta ti dve karti začetek in konec zgodbe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *