Ciganske karte: Žalost

By | 13/04/2010

Vsak se prej ali slej znajde v situaciji, ko postane depresiven, nezadovoljen in poln lastnih problemov. Takrat enostavno izgubi povezavo z realnostjo in s samim sabo. Začne se vrteti v začaranem krogu in izhod iz take situacije se vedno bolj oddaljuje. Kaj storiti?

Problem je namreč v glavi posameznika in ne v okolici.

Simbolika ciganske karte Žalost

Tudi na karti vidimo, da ženska, ki ima te probleme, sedi na zidu, v desni roki drži vrtnico, okoli nje pa se ji ponuja zabava, veseljačenje, lepo življenje, prijatelji in bogastvo.

Ona pa vsega skupaj ne zazna, ampak se vrti v lastnem svetu. Očitno je, da se je nekaj zgodilo, nekaj obrnilo, da se je znašla v sedanji situaciji. Kaj pa, če je zaprta v zlati kletki? Kaj pa, če ima bogato okolje, moža, veliko hišo in vse, kar si srce zaželi, manjka pa ji ljubezni?

Vrtnica v roži spominja na vrtnice na karti Upanja. Poglejte razliko. Na karti Upanja ima razgaljeno roko – rahlo roko medtem ko na tej karti roka izgleda zelo težko. Komaj drži vrtnico.

Kako veliko in večplastno obleko ima. Ženska očitno zelo razmišlja. Dva stebra v ozadju nakazujeta dve zadevi ali dve priložnosti izhoda iz situacije, ki ju ženska ne vidi. Niti toliko je ne zanima, da bi si razgledala okolico.

Kaj počne ženska na ciganski karti Žalost

Z levo roko se še vedno naslanja na črno liso, kar pomeni, da še vedno črpa iz negativnih misli in dogodkov, pa čeprav jih je zelo malo. Zanima pa me sledeče:

Zakaj je na levi strani eno majhno in eno veliko drevo na desni strani karte? Ima svoj pomen? Je to signal, da se v njej vseeno nekaj premika na bolje?

Ali ima ženska upanje? Mislim da, vendar je trenutno skrito njenim očem.

Če bi si žensko predstavljali v realnem življenju, bi predstavljala žensko tik po ločitvi, ljubico, žensko s problemi v medčloveških odnosih ali žensko tik po izgubi službe ali po splavu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *