Skip to content

Ciganske karte: Bolezen

Kako se počutite, ko vas podre bolezen ali že kak manjši prehlad? Ni lepo, a ne? Priklenjeni ste na posteljo, vrti se vam v glavi, imate zamašen nos in n ničemer, kar pojeste, ne čutite okusa. Res neznosna situacija.

Kdor pa je občutil kako dolgotrajnejšo bolezen, ve, da zna biti ležanje mukotrpno in zdravljenje z zdravili neprijetno.

Simbolika ciganske karte Bolezen

Toda življenje je življenje in marsikaj nam lahko gre narobe. In, ko ležimo več časa postanemo, tudi glede na okolico “težki”. Vsem, ki se približajo, znamo razlagati na dolgo in široko o naši bolezni in bolečini, obenem pa se sploh ne zavedamo časa, ki ga za to porabimo.

Tako lahko postanemo za obiskovalca prava pijavka in »praznilec njihovih akumulatorjev«. Ste sploh kdaj pomislili na to? Pa poglejmo karto: zatohel prostor, spuščene rolete, zdravila, barve sten…..Kdo bi si želel biti v takem prostoru?

Ali oseba lahko sploh ozdravi v takem ozračju? Kaj jo pa boli? Kako je zbolela? Na kateri stopnji zdravljenja pa je? Je res toliko bolna ali le išče pozornost in je zaradi tega še bolj bolna? In prav zaradi te bolezni, ki jo lahko smatramo le zastoj, se ne more gibati in ne more živeti in ustvarjati naprej v življenju.

Ali lahko trdimo, da je za to stanje kriva sama? Je na karti le prikazana prispodoba za odlašanje opravila določenega dejanja? Je to prispodoba potuhe samemu sebi? Morda pa je oseba v fazi notranjega preoblikovanja in je trenutno nezmožna dejanj, v sebi pa se uči in raste?

Lahko ženska, ki je na ciganski karti ljubezni, odreagira ali ne?

Lahko v sedanjem trenutku sploh reagira ali ne? Zakaj pa skriva roke? Ponavadi se skrijemo dlani takrat, ko skrivamo resnico. Karto v zgornjem delu lahko spet razdelimo na obdobja, na barve in sicer: zelena, siva, zelena, rjava in oranžna.

Kaj pomeni vsaka barva? Razlago si poiščite sami. In zanimivo je tudi to, da so zdravila na omarici še neodprta. Kaj to pomeni? Se morda zdravi alternativno? Morda zavrača zdravila, ker ima drugačen način zdravljenja? Ali pa sebe ne smatra za tako, da bi jemala zdravila?

Kaj pa, če zdravila niso prava ali pa se je zdravnik pri predpisovanju zdravil enostavno zmotil? Drugače povedano: Je preobrazba, ki se v njej dogaja, sploh mogoča s pomočjo zunanjih vplivov? Kaj nam to lahko izda? Samo pogovor z žensko na karti. Torej…..veselo v živo vizualizacijo. Me prav zanima, kaj bo meni povedala.