Ciganske karte: Hrepenenje

By | 14/04/2010

Po čemu hrepenimo? Po tistem, kar nimamo. Po tistem, kar bi radi imeli, pa za to nismo pripravljeni narediti koraka. Hrepenenje nam nakazuje pričakovanje koraka naprej.

Simbolika ciganske karte Hrepenenje

Po čem hrepeni lepotica na sliki? Kaj ji manjka, saj je premožna in urejena. Njena okolica je žareča, topla in velika. Zavese so težke in dragocene. Zenska gleda na teraso.

Zakaj ne stopi nanjo? Kaj jo zadržuje? Saj je oddaljena le korak, le stopiti mora na plano. Se morda nečesa boji? Morda svoje preteklosti? Morda posledic, ki bi nastale iz tega dejanja? Saj je na terasi ograja. Tam zunaj je varno.

Da, morda pa gleda še dlje….sončni zahod, kot v filmu V vrtincu: Jutri je nov dan. Kaj pa bo jutri? Koliko časa bomo čakali, da bo naredila korak?

Kdo je ženska v rdečem

Ženska je oblečena v rdečo, v barvo strasti, agresivnosti, vzbujanja pozornosti. In kako jo stiska šele črn pas. Odvrača jo od koraka, od možnosti prehoda na svetlo. Le zakaj jo zadržuje? Kakšne neporavnane račune nosi s sabo iz preteklosti?

Tiha je in zamišljena. Išče rešitev ali se še vedno naslaja v tej komfortni coni? Jo hočemo zmotiti? Ali si želi z nekom pogovora? Morda pa tiho pripravlja načrt. Gremo, morda pa nam bo zaupala problem. Morda ji lahko pomagamo. Morda, je pa zelo relativno.

Je kar odmaknjena, morda nas sploh ne bi slisala. Kakšen zrak pa je v sobi, kjer stoji? Zatohel, morda odišavljen z njenim parfumom. Soba je precej tiha, velika in polna neke sile, ki sili človeka v razmišljanje o lastnih preteklih dejanjih.

Ženska je pripravljena na spremembe a le v besedah. Ljudje marsikaj izrečemo in marsičesa potem ne naredimo. Ali ta ženska laže? Ne, le vsega je sita. Zato nam tudi kaže hrbet, noče se pogovarjati. Misli na preteklost, ki jo povezuje z možno prihodnostjo.

Najraje bi ji pristopil in jo povabil na pogovor. Kako? V karto se je potrebno poglobiti meditativno ali s pomočjo vizualizacije in oseb ogovoriti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *