Ciganske karte Malo denarja

By | 14/04/2010

Vedno bolj nam je jasno, da denar ne raste na drevesu. Vsak dan se je potrebno potruditi, da v našo denarnico priteka nov in svež denar. Kaj to pomeni? Da je potrebno »pljuniti v roke« in poiskati službo ali neko priložnostno delo.

V nasprotnem primeru pa enostavno ostanemo doma in tarnamo, jočemo kako nam je slabo. Znajdemo se v začaranem krogu, saj se dan za dnem poglabljamo in postajamo vedno bolj apatični. Počasi, a zagotovo, nismo več sposobni ničesar narediti in si tako začnemo izmišljevati kup izgovorov.

Simbolika za ciganske karte Malo denarja

Poglejmo si karto. Koliko denarja je na mizi? V torbici? Denar leži na okrogli leseni mizi. Zakaj pa je raztresen? Kakšen smisel sploh ima raztresen denar po mizi? Ga je kdo sploh preštel ali je to morda le ostanek kakšne večje vsote?

Poleg mize je zelen stol z zlatimi nosilci. Kdo je lastnik prostora, v katerem se nahaja miza? Bolj kot gledamo okolico, bolj se nam zdi, da je lastnik zelo premožen, ali pa je bil zelo premožen.

Vas morda karta spominja na cigansko karto Izgube? Je morda to le sosednja miza? Vsak trenutek, ki ga je ta oseba preživela v tem prostoru, je bil verjetno poln bogastva, pogovorov, razmišljanj. Lahko bi celo rekli, da se je ta oseba imela zelo rada.

Zakaj ni več ob mizi, na kateri je pustila nekaj drobiža in torbico? Je v torbici kaj dragocenega? So v torbici morda dokumenti? Se je morda znašla pred kako odločitvijo, ki ji je predstavljala prehud problem? Je morda zato odmaknila pozornost od mize in se tako predala situaciji? Je imela morda prevelika pričakovanja?

Kaj nam še govori ciganska karta Malo denarja?

Na steni je ogledalo, ki je namenjeno temu, da si lahko sami pogledamo v obraz in si priznamo napake. Se morda oseba boji le ogledala in pogleda vanj – soočenja same s sabo?

Kaj pa gosta zelena zavesa na levi strani? Komu je namenjena, če vemo, da so zavese le na oknu? So zavese pomoč pri prekrivanju ogledala in s tem prilkrivanja resnice samemu sebi?

Karta me osebno zelo spominja na človeka, ki se odloči hujšati in neprestano premika datum pričetka diete. Postavlja se vprašanje: Zakaj je nekomu tako težko začeti hujšanje in se držati določenih enostavnih pravil? Odgovor je jasen: zato, ker živimo v komfortni coni. Okoli nas se nam ponuja obilica hrane, ki nam preprečuje koncentracijo na hujšanje, ali pa na vitko postavo. Enostavno človeka to izobilje zvabi z začrtane poti.

Če vse skupaj spet navežemo na karte: Je morda človek, na katerega se nanaša karta, nesamozavesten? Zakaj je potem vse v zeleni in oranžni barvi? Najbolje bo, da se poglobimo v karto in si ogledamo prostor. Morda pa je v prostoru več miz in pri kateri od teh sedi naš človek, ki smo ga tako ali drugače okarakterizirali še preden se nam je sam pokazal.

Sedaj je čas, da ugotovimo, kaj je vzrok mizi na sliki in raztresenemu denarju na njej.

Karta nasproti ciganske karte Malo denarja je ciganska karta Denar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *