Ciganske karte: Vdovec

By | 14/04/2010

Razmišljam o karti in ne morem mimo misli, da je oseba na karti ob grobu bolj zaradi tega, da jo drugi vidijo kot pa iz iskrenega žalovanja ali spomina na nekoga.

Simbolika ciganske karte Vdovec

Kamorkoli pogledamo na karti, prevladujejo rumeno oranžna, zelena in črna barva. Zakaj le? Če dobro pogledamo, lahko vidimo, da je karta razdeljena na četrtine in sicer v obliki narobe obrnjenega križa. Kdo že nosi na glavo obrnjen križ okoli vratu?

Človek stoji pred spomenikom, ki je ves zaraščen. Ali lahko pomeni, da prihaja bolj poredko ali pa je to spominsko obeležje na nek dogodek? Ena veja prerašča spomenik z vrha, ena od spodaj. Morda pomeni, da je ob pogledu na spomenik več poti pogleda naprej?

Je morda spomenik mišljen kot kamen ali ovira na poti v prihodnost ali le kot zaščita pred temo zadaj?

Oseba stoji umirjeno in razmišlja. Le kaj razmišlja? Kaj se ji plete po glavi? Morda preteklost, spomini? Morda problem? Oseba je snela klobuk z glave in ga, kot vsi starejši ljudje, podzavestno postavi na mesto, ki ga vidimo na karti. Ga uporablja kot zaščito?

Starejši človek ima probleme z zdravjem…starostne bolezni pač in možno je, da se na karti simbolično pogovarja z osebo, ki je tam pokopana. To nas pripelje do vprašanja, če ni karta morda poosebljanje zelo intiutivne osebe, ki zna komunicirati z naravnimi silami? To je možno, saj ko pogledamo bolje, lahko vsa znamenja na to kažejo.

Položaj rok na ciganski karti Vdovec je zelo pomemben

Ali pa položaj rok: to je lahko položaj pri začetku vaj Falun Gong-a. Kaj je to in kakšne sposobnosti obudi človek v sebi, pa si lahko preberete na Falun gong strani .

Poglejte si njegov plašč. Črne barve je, kar pomeni, da je to precej zaprt in avtoritativen človek, ki se želi zaščititi in si postaviti velik osebni prostor, kamor nima nihče vstopa. Je pa res, da je samo plašč, ki si ga lahko vedno sname.

Pod plaščem lahko opazimo rahlo belo srajco in metuljčka. To nam daje slutiti, da se pod plaščem skriva svetla notranjost, ki pa je omejena s stiskom metuljčka.

Ali lahko tako osebo zmotimo pri sedanjem razmišljanju? Kaj pa, če si želi ta trenutek komunikacije z nami? Kaj nam želi sporočiti? Naj ne obupamo v življenju? Naj pazimo na probleme, ki nam stopajo na pot? Naj dobro premislimo, preden se lotimo reševanja problemov?

Vprašanj je veliko in vedno se lahko najde odgovor, samo poglobiti se je potrebno v karto in osebo na njej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *