Ciganske karte: Veselje

By | 14/04/2010

Kdo gre danes na ples? Kdo se mi pridruži? Zakaj? Ker bi rad šel na enak praznik ali ples, kot je šel par na karti. Lep večer je, vse je okrašeno, glasba igra in skupaj se vrtita in uživata svoj večer. Poznata se že več časa, oba sta preskrbljena, zrela in točno vesta, kaj hočeta. Tako bi lahko opisali karto.

A ni vse zlato, kar se sveti.

Simbolika ciganske karte Veselje

Osebi na karto imata težave, ki se jih s prostim očesom ne vidi, če se človek ne poglobi v karto. Ženska je vezana, a to nekako skriva tako, da ima pas iste barve kot obleko. Vezana ali obljubljena je neki svoji ideji, idealu, lahko bi rekli po moderno, da je »single« v letih.

Ni pa nujno, kaj pravite? Ona točno ve kaj hoče (to potrjuje lučka pri lampijončku) in zato vse svoje sile in ženske čare usmerja in uporablja v tem primeru za ugajanje moškemu partnerju.

Barva njene obleke je zelena. Kaj že pomeni zelena barva? Moški pa je oblečen v črn frak z belo srajco in viola kravato ali bolje ruto zavezano okoli vrata. Je premožen, uporablja srajco na manšetne gumbe, mnogo da na svojo zunanjost in pomembno je, da ga družba sprejema.

Nekako bi lahko rekli, da si želi, da ga vsi vidijo. Ali morda vse vidijo? Ali je oženjen? Nikjer ne vidimo prstana. Morda ga pa le ne nosi. Na splošno lahko opažamo, da sta oba preračunljiva, oba imata svojo računico, na plesni ploščadi pa vseeno opustita modro razmišljanje in njihovi glavi se trenutno ne ukvarjata toliko z matematiko kot z golim plesanjem kot obliko zabave.

Kako se na ciganski karti Veselje moški in ženska razumeta

Zanimivo je tudi to, da ona gleda njega in išče očesni kontakt, on pa se spretno izmika in nekako nosi masko, ki ženski omejuje prodor v njegovo notranjost. Je potemtakem ona bolj segreta kot on? Je ona tista, ki v končni fazi želi nekaj od njega? Sta morda ljubimca? Je morda na karti prikazan eden njihovih pozitivnih trenutkov? Morda pa je ples le ponazoritev igre, veselja, iskanja rešitve situacije, približevanja drug drugemu, iskanja skupnih točk?

Okoli njiju se zgrinjajo »črni oblaki«, če pogledamo robove karte. Ta črnina predstavlja okolico, negativno razmišljanje, črne misli. No, lahko pa da gre le za en lep večer v dvoje na nekem plesu, ki se zabavata in iščeta toplino in bližino drug drugega.

Vse je v temu, kaj vam intuicija pove. Karta je povsod predstavljena v pozitivnem pomenu in naše misli so ponavadi usmerjene samo v tisto, kar nam kdo pove.

Je pa pomembno, da začnete stimulirati vaše možgane k lastnemu razmišljanju in upam, da sem vam prikazal tudi alternativni pogled na karto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *