Skip to content

Obraba ciganskih kart

Ciganske karte niso narejene po visokih tehnoloških standardih, zato je njihova obraba neizogibna. Narejene so iz papirja, ki ni nič kaj dobro tehnično zaščiten.

Vsakodnevna uporaba ciganskih kart pomeni vsakodnevno obrabo, vsakodnevno učenje in raziskovanje ciganskih kart pa še dodatno “uničuje” karte. Nič zato. Šparanje tako poceni kart bi bilo neumno. Raje si, potem ko obrabite ene, kupite nove ali pa jih imejte na zalogi. Sam imam ob vsakem trenutku na zalogi vsaj pet ali šest kompletov ciganskih kart.

Ko se skozi leta srečujem z ljudmi, ki karte uporabljajo, ponavadi naletim na zelo dobro ohranjene ciganke. In taisti ljudje mi zatrjujejo, da imajo en in isti komplet kart že deset let. Ponavadi si mi takrat poraja vprašanje: Koliko časa na dan ali na teden ti ljudje sploh držijo ciganke v rokah?
Sicer nočem biti krivičen do nekaterih žensk, ki “ultra efektivno” čuvajo svoje karte, ki z njimi delajo “ekstra previdno”. To so izjeme, ki potrjujejo pravilo.

Rad bi vam pokazal obrabo mojih prvih ciganskih kart.

Moj prvi komplet ciganskih kart je preživel najkvalitetnejše učenje, najkvalitetnejše opazovanje in raziskovanje detajlov ter najdaljši “drill”, ki jih lahko ciganske karte doživijo.

Ali je nujno tako obrabiti karte, da bi znali kaj vedeževati? Sploh ne. Obraba mojih kart je, kot sem že napisal, posledica želje po znanju vedeževanja, želje po obvladanju kart in želje po postati poznavalec ciganskih kart.