Kaj imajo skupnega ciganske karte in Templarji – 1.del

By | 05/06/2010

Ciganske karte in Templarji? Nemogoče? Berite dalje.

Sam veliko časa posvečam raziskovanju ciganskih kart. Iščem povezave, postavljam vprašanja, iščem odgovore ter s tem sestavljam mozaik, ki pomaga k boljšemu razumevanju razvoja vedeževanja in ciganskih kart.

Pred kratkim je mojo pozornost pritegnila dokumentarna oddaja, ki je govorila o nastanku Templarjev, njihovemu delovanju in njihovem koncu. Na tej spletni strani ne mislim na dolgo in široko razpredati o Templarjih ampak vam povedati le bistvo, ki je za potrebe razumevanja tega, kar vam imam za povedati, neobhodno.

Kdo so templarji in kako so nastali

kdo so templarjiTemplarji so nastali za potrebe varovanja papeža in varovanja poti v Jeruzalem. To so bili duhovniki – bojevniki, ki so sčasoma postajali vse močnejši. Templarji so bili tako zelo cenjeni, da so mnogi ljudje vse svoje premoženje predali Templarjem in se tudi sami vključili v templarski red. Templarji so imeli tako veliko premoženja, da so že v takratnih časih organizirali neke vrste bančništvo. Če je nekdo potoval iz takratne Francije na Bližnji vzhod, je lahko položil določeno količino zlata v Franciji in isto količino zlata dvignil na svoji končni postaji v Jeruzalemu. Templarji so postali tako močni, da se jih je še Papež precej ustrašil. Papež se je namreč bal, da bi Templarji prevzeli osrednjo vlogo, ki jo je do sedaj imel on sam in njegova cerkev.

Nekateri zapisi govorijo tudi to, da naj bi se Templarji potihem srečevali s tistimi, ki so s svojo vero sledili Janezu Krstniku, ki je krstil Kristusa. Kristus naj bi bil nekaj časa njegov učenec. Zato naj bi se Templarji pripravljali na ustanovitev nove cerkve, ki naj bi prevzela vero, ki naj bi temeljila na Janezu Krstniku in ne na Kristusu.

Povzeto po Wikipediji:

Janez Krstnik je zbral okoli sebe večjo skupino učencev. Domnevno je bil v njegovo skupino vključen vsaj nekaj časa tudi Jezus, ki pa je pozneje začel na svoje. Pri tem je tudi nekaj Janezovih učencev prestopilo v Jezusovo skupino. Sveto pismo navaja, da so bili pozneje Jezusovi učenci uspešnejši, saj so krstili več ljudi kot Janez (Jn 4,1-3)”

V taistem času se je v katoliški cerkvi odvijala še ena bitka

Takratni znanstveniki so pričeli odkrivati, za tiste čase, neverjetna dejstva, odkritja, ki so cerkvena prepričanja postavljala na glavo. Eno izmed takih odkritij je bilo s strani Galilea: Sonce ne kroži okoli Zemlje ampak Zemlja in vsi ostali planeti našega osončja krožijo okoli Sonca. V tistem času je cerkev uspešno zatrla vero, ki je častila Sonce in zato nikakor ni dovolila nikakršnega novega vstajenja pripadnikov pravkar zatrte vere. Cerkveni dostojanstveniki so se namerč zbali, da bi cerkev pričela izgubljati veljavo, vpliv in prevlado. Cerkvene dogme za nobeno ceno niso smele pasti. Zato je cerkev pričela s preventivno akcijo. Vse tiste ljudi, ki so s svojimi trditvami ogrožali cerkev kot institucijo, so prišeli preganjati, zapirati in ubijati. Cerkev je tako sistematično zavirala napredek, odprto komunikacijo med ljudmi, razvoj človeštva.

duhovniki in templarji obenemTemplarji niso bili istega mnenja kot cerkev. Sami so podpirali razvoj in napredek, kar je templarje pri Papežu dokončno postavilo na “listo za odstrel”. Tako je Papež skupaj s francoskim kraljem pričel s tajnimi pripravami za odstranitev Templarjev. Petek trinajstega leta 1307 je bil datum, ko so simultano odvzeli prostost vsem Templarjem, ki jo jih našli, ter jih na krut način pobili. Papež je tako ohranil svoj vpliv, francoski kralj pa se je nadejal vsega bogatstva, ki naj bi ga Templarjem odvzeli.

Seveda je nekaj informacij v zvezi s pripravami na zatrtje Templarjev uhajalo iz cerkvenih vrst, zato so se lahko templarji deloma pripravili in še pravočasno skrili svojo identiteto na tak ali drugačen način. Mnogi so se preoblekli in se pomešali med množico, spet drugi so se umaknili na varno v druge države, ki so imele do Templarjev sprejemljivejši odnos. Obenem naj bi Templarji pravočasno uspešno skrili tudi svoje bogatstvo. Tako je cerkev sicer ujela neko število Templarjev, medtem ko jih je velika večina pričela z delom v ilegali.

Kaj pomeni delo v ilegali? Preberite v nadaljevanju – v 2.delu

One thought on “Kaj imajo skupnega ciganske karte in Templarji – 1.del

  1. Pingback: Oko, ki vse vidi « Ciganske karte, otvoritve in razlaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *