Oko, ki vse vidi

By | 05/06/2010

Kot ste lahko prebrali v prvem delu, ki govori o Templarjih in drugem delu, ki govori o njihovi povezavi z tajno organizacijo Illuminati, se tudi ciganske karte niso mogle izogniti najočitnejšemu in najbolj razširjenemu simbolu vsevidnega in vsevednega očesa. Nekateri mu pravijo božje oko, drugi magično oko.

Vsevidno oko izhaja iz antičnega egiptovskega simbola Horusovo oko

Horusovo oko je simbol zaščite in moči. V tistih časih je Horusovo oko simboliziralo najvišjo mogočo moč, simbol neuničljivosti, ki naj bi pomagal pri ponovnem rojstvu.

horusovo okoNa wikipediji lahko najdete še dodaten opis:

Horusovo oko ima zelo specifičen pomen. Oko sestavlja šest figur. Ti šesti deli ustrezajo šestim čutilom. Ti so: dotik, okus, sluh, misel, vid in vonj. To so vsi deli očesa. Oko je sprejemnik vnosa. Oko ima šest vhodov, preko katerih prejema podatke. Konstrukcija očesa je narejena po zelo natančnih določilih oz. Zakonih. Čutila so razporejena po njihovem pomenu in po tem, koliko energije mora oko zaužiti individualno, da lahko prejme poseben občutek. Vsi senzorični vnosi podatkov je hrana.”

Povezava na Horusovo oko na Wikipediji

Kot ste lahko tudi videli v videih, ki sem jih objavil v članku, ki govori o simbolih organizacije Illuminati, je dandanes skorajda pravilo, da se simbolika vsevednega in vsevidnega očesa pojavlja na najpomembnejših in najbolj sugestivnih mestih. Zakaj? Ker ima oko več kot le simbolni pomen. Vsevedno in vsevidno oko ima tudi zelo velik magijski pomen. Uporabljati Horusovo oko na proizvodih, srečanjih, filmih, v logotipih podjetja, na bankovcih in podobnem, nakazuje željo oziroma udejanja željo po vplivanju na čim večjo maso ljudi.

Zakaj so se egiptovski simboli, oziroma prav simbol vsevidnega in vsevednega očesa znašel na ciganskih kartah, ali bolje, zakaj so avtorji Lenormand kart uporabili tako močen simbol in mu med kartami namenili tako posebno mesto?

Zakaj pravim Lenormand kart? Ker so ciganske karte neke vrste klon Lenormand kart. Simbolika Lenormand kart je postala osnova za vse vedeževalske karte tistega obdobja.

vsevidno oko na kartahOčitno so avtorji Lenormand kart iskali najmočnejše simbole, ki so v tistem času in kot lahko vidite, tudi v dandanašnjem času, pomenili glavne simbole, ki lahko krojijo usodo vsakega posameznika. Osnoven in najmočnejši pomen vsevidnega in vsevednega očesa je vsemogočna zaščita in moč, Božja roka, energija Vesolja, oče in mati vsega, kar na planetu Zemlja obstaja. Kadar bi se tako v otvoritvi pojavila karta s tem simbolom, naj bi se vse uredilo in vse postavilo na svoje mesto. Tako so avtorji Lenormand kart našli ključ, glavni simbol, s katerim so za tiste čase neverjetno revolucionarnemu kompletu kart za vedeževanje postavili piko na i.

Iz prakse, ki jo imam s ciganskimi kartami, je simbolika ciganske karte Stalnost malo drugačna. O tem si lahko preberete več v prispevku Ciganska karta Stalnost.

Avtorji Lenormand kart niso tega simbola uporabili samo kot piko na i v kompletu kart ampak ima postavitev tega simbola v ciganske karte še mnogo močnejši pomen.

Horusovo oko ima dve pomembni funkciji

Kot sem že zapisal, je Horusovo oko, ali kot mu nekateri rečejo božje oko ali magično oko,  močan magijski simbol, ki ima dve pomembnejši funkciji:

 • vplivanje na čim večje število ljudi
 • upravljanje z masami ljudi
 • črpanje energije iz okolice in uporabljanje te energije za okrepitev stvari ali dogodka, na katerem se simbol očesa uporablja. Npr: okrepitev kompleta ciganskih kart, krepitev dolarskega bankovca, krepitev organizacije Illuminati,……

Vsi simboli vsehorusovo oko in illuminativednega in vsevidnega očesa so med seboj povezani. Vsak na novo uporabljen simbol očesa se poveže z drugimi, ki že opravljajo svojo funkcijo. Tako se formira mreža, ki postaja vedno močnejša in močnejša.

S tem, ko nekdo uporabi simbol vsevidnega in vsevednega očesa, si s tem zagotavlja uspeh, moč in vpliv, po drugi strani pa ta energija zahteva svoj davek. Na kakšen način? Naj vam pojasnim na primeru ciganskih kart.

Ciganske karte je potrebno redno čistiti. Zelo dobro bi bilo, če bi ciganske karte periodično nastavljali energiji Sonca in polne Lune. Horus je imel dve očesi….eno predstavlja Sonce, drugo pa Luno. Z nastavljanjem kart Soncu in Luni se karte napolnijo s čistima energijama. Zakaj čistima? Ker se dandanes simbol očesa uporablja za nečiste namene in je energija, ki povezuje vse simbole, precej umazana in izkrivljena.

Če ciganskih kart na tak ali pa kakšen drugi način ne čistite, se pričnejo pojavljati sledeči simptomi:

 • kart ne morete uporabljati za vedeževanje
 • pri uporabi kart se počutite nelagodno
 • nemalokrat vas prične učenje kart utrujati
 • ne vidite povezav in energije, ki nastane pri interpretaciji
 • zelo težko ciganske karte sploh vzamete v roke

Če povzamem …… umestitev simbola vsevedno in vsevidno oko ima v ciganskih kartah najmanj dva dobra in pomembna pomena:

 • magično krepitev kompleta ciganskih kart
 • predstavitev simbola Boga, božje roke

Zato ne pozabite: ravnajte s ciganskimi kartami lepo in častljivo. Bodite ponižni, kajti takrat boste začutili moč, ki jo ciganske karte skrivajo v sebi.

Če špa želite, lahko moč ciganskih kart preverite tako, da me pokličete na telefon in vprašate karkoli vas zanima. Vedeževanje po telefonu zna biti za vas nekaj posebnega, še posebej če se bo odprla karta božjega očesa. Če pa vam bolj ustreza sms vedeževanje, potem pošljite vaše vprašanje preko sms storitve.

2 thoughts on “Oko, ki vse vidi

 1. Pingback: Kaj imajo skupnega ciganske karte in Templarji – 2.del « Ciganske karte, otvoritve in razlaga

 2. Pingback: Kaj imajo skupnega ciganske karte in Templarji – 2.del | Ciganske karte in prihodnost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *