Posvetite pozornost detajlom vsake posamezne karte

By | 22/09/2010

Ciganske karte nosijo v sebi zelo globok pomen. Kljub temu, da jim veliko ljudi ne daje velike vrednosti, so še vedno daleč pred ostalimi kartami, ko govorimo o vedeževanju – napovedovanju prihodnosti.

Če želite narediti korak dlje od napisov, ki jih najdete na ciganskih kartah, potem je eno izmed pravil to, da posvetite veliko pozornost detajlom, ki se nahajajo na karti. Ta trenutek ni bistveno, da se osredotočate na pomen detajlov, ampak da jih opazujete.

Ko sem se tako sprehajal po Tivoliju v Ljubljani in nato pil kavico na terasi lokala, ki se nahaja v bližini, sem zagledal skupino ljudi, ki je risala. Imel sem čas in opazoval sem kaj počnejo in kako to počnejo. Opazil sem njihovo skupno lastnost…opazovanje.

Enako to velja za učenje ciganskih kart. Zelo pomembno je, da začutite detajle in postavitev predmetov na vsaki posamezni ciganski karti. Zelo pomembna je postavitev ženske ali moškega na karti, leva/desna, postavitev mize in podobno. Ali ste na karti Presenečenje v ozadju opazili dve skupini stavb, en0 na levi in ena na desni strani karte? Ali ste na ciganski karti Potovanje opazili obdelana polja? Ali ste kadarkoli prešteli kovance, ki padajo iz roga na ciganski karti Sreča? kaj pa število rož? Ste se kdaj poglabljali v vprašanje na katerih kartah se nahajajo rože?

Bistveno je, da si vzamete čas in opazujete vsako cigansko karto posebej. Tako boste najbolje začutili globji pomen in namen določene ciganske karte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *