Ne pozabite na užitke

By | 06/01/2011

Učenje cigank ne sme biti mukotrpno. V učenju cigank morate uživati, saj vam morajo zlesti pod kožo, da boste popolnoma razumeli njihov pomen.

Zato uživajte, odidite na kavo s partnerjem in prijatelji ali prijateljicami, fotografirajte, razmišljajte o cigankah, klepetajte in obenem skušajte ciganske karte umestiti v realno življenje.

Tudi sam se držim tega pravila. Zato pa tu in tam objavim kako fotografijo, ki nastane kar tako …. med klepetom in med razmišljanjem o tem kako ciganke funkcionirajo v realnem svetu.

To je pravzaprav bistvo. Svet se razvija, napreduje, zato se spreminja tudi sam pomen določenih ciganskih kart. Če bi zavrteli čas nazaj, bi se na tej fotografiji sprehajal tisti človek, ki ga vidite na ciganski karti Uradnika, mimo vas bi se zapeljala kočija, ki jo vidite na ciganski karti Potovanje, poleg vas pa bi kavico srebale dame iz ciganske karte Obisk.

Koga lahko vidite danes na tej ulici? Kdo se lahko zapelje mimo vas? Kdo se sladka s kavico pri sosednji mizi? To so vprašanja, ki lahko razplamtijo vašo domišljijo, vzpodbudijo intuicijo in izboljšajo vašo interpretacijo kart.

Želim vam prijeten klepet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *