Vsak se uči po svoje

By | 13/01/2011

Ko sem se včeraj zvečer pri mizi učil (ja, tudi sam se vedno znova izobražujem), sem posnel tole fotografijo.

Kaj vam želim s tem povedati?

Zelo pomembno je, da si za učenje ali dodatno izobraževanje privoščite kvaliteten čas. Na silo, ob gledanju televizije ali pa medtem, ko vam otroci skačejo po glavi, se cigank pač ne da naučiti ali pa nadgrajevati.

Zato si vzemite čas, vsedite se za prazno mizo in okoli vas naj bo čim manj motilnih elementov. Privoščite si kozarček penine, morda soka ali česa drugega. Nato pripravite računalnik, zvezek in knjigo ter pričnite z učenjem, študiranjem, preizkušanjem, testiranjem, ogledovanjem, spoznavanjem, komentiranjem in vsem tistim, kar vam pomaga bolje razumevati ciganske karte.

Naj vam povem zanimivost včerajšnjega nadgrajevanja znanja kart: na dveh kartah, ki sta si zelo podobni, lahko vidite stavbe. Na ciganski karti Potovanje lahko v oddaljenosti vidite mesto, na ciganski karti Presenečenje pa lahko na desni vidite stolpiče, ki pripadajo gradu ali posestvu.

To pomeni sledeče:

  • Ciganska karta Potovanje predstavlja mestno okolje in primestno okolje;
  • Ciganska karta Presenečenje pa predstavlja podeželsko okolje in podeželje.

V praksi to pomeni sledeče: ko nekdo vpraša kje bom živel ali od kje bo prihajal moj naslednji partner, je odgovor mnogo lažji, če se odpre ena izmed teh dveh kart.

Kar pa vam bom sedaj povedal, se ne boste naučili pri nobeni šlogarci, v nobeni knjigi in na nobenem vikend tečaju ciganskih kart:

  • Ciganska karta Presenečenje predstavlja črko A, W in V;
  • Ciganska karta Potovanje pa predstavlja črko E, R in L.

V praksi je to zelo priročno, ko iščete ime nekoga, ime naslednjega partnerja, ime sodelavca, ime tistega, za katerega nekaj sprašujete.

2 thoughts on “Vsak se uči po svoje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *