Sherlock Holmes, Watson, Ema in ciganske karte

By | 28/03/2011

Ko si vzamem čas in si ogledam kakšen film, ob gledanju nehote pomislim na ciganske karte in iščem korelacije med ciganskimi kartami in dogajanjem v filmu.

Tako sem ob gledanju filma Sherlock Holmes opazil čudovit primer, v katerem lahko vidimo karto Ljubimca in karto Ljubice.

Film Sherolck Holmes je postavljen v obdobje, ko so ciganske karte nastajale in zato je možnost korelacije s ciganskami toliko večja.

V prizoru, ko se Shelock Holmes znajde na večerji z njegovim prijateljem Watsonom (karta Ljubimca) in njegovo zaročenko Emo (karta Ljubice), lahko opazujete, kako obe karti dobesedno oživita. V istem trenutku lahko začutite kako se karti povezujeta, kako se njuna energija pretaka od ene karte do druge karte in obenem pa si lahko končno predstavljate, kako so ciganski karti Ljubimec in Ljubica sploh nastali.

Sedaj lahko spoznate vsako karto posebej. Če boste pozorni, boste lahko opazili tudi podobnost fizionomije med Watsonom in moškim, ki je narisan na karti Ljubimca.

Zato vas vabim, da si ta prizor podrobno oglejte.

Kam bi v celo zadevo lahko stlačili Sherlock Holmsa?

Morda boste presenečeni…..ampak sam bi Sherlocka primerjal s karto Sovražnika. Zakaj? Vedeti morate, da ima vsaka karta svoje pluse in minuse. Tako ima tudi karta Sovražnik svoje pluse in minuse. Oseba, ki je ponazorjena na karti Sovražnika, je bistra, natančna, prebrisana, ……. To je človek, ki opazuje detajle, ki zna zelo dobro logično sklepati in nikoli ne počne nečesa na pamet, po drugi strani pa vedno izven okvirjev, ki jih postavlja družba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *