Kaj je podcast

By | 07/06/2017

Kaj je podcast

Podcast je sistem, ki vam omogoča, da se na zvočne posnetke, s pomočjo podcast odjemalnika, naložite na svojo mobilno napravo in potem poslušate te posnetke kadarkoli in kjerkoli.

Zakaj je dobro poslušat podcast

Velikokrat nimate časa, da bi gledali posnetek, ki je dolg pol ure ali eno uro, preko Facebooka ali Youtuba. Velika večina med vami si preprosto tega časovno ne more privoščiti. Si pa lahko privoščite poslušanje audio vsebine medtem ko sprehajate psa, pomivate posodo ali perete avto. Lahko posnetke poslušate v fitnesu, lahko jih poslušate na delovnem mestu, na poti v službo in nazaj, v avtomobilu na poti, ….

Kako to gre, to poslušanje podcastov? Kaj moram narediti?

Čisto enostavno. V vaš iPhone ali v vaš Android telefon pojdite v trgovino z aplikacijami, v iskalnik vtipkate besedo “podcast” in že boste naleteli na kopico takoimenovanih podcast odjemalnikov. Enega si potegnite na telefon. Nato pojdite v iskalnik te aplikacije in vtipkajte pojem CIGANSKE KARTE ali MOJE IME in že boste naleteli na prave podcaste, ki jih produciram in delam sam. Nato pritisnite “subscribe” in že se vam bo ena izmed epizod potegnila na vaš telefon. Dovro je to delati, ko ste na wifi omrežju, ker vam lahko pokuri kar nekaj vaših dragocenih podatkov, ki jih imate zakupljenih pri vašem mobilnem operaterju.

In kaj potem?

Ja potem pa samo še poslušajte, ko boste imeli čas. Naj vam pomagam z iskanjem. Vtipkajte pojem PODCASTSI in boste našli vse kar snemamo mi. Vtipkajte RTVSLO in boste našli vse oddaje, ki jih v obliki podcastov nalaga naš državni radio.

Lahko pa obiščete stran podcast.si, kjer domujejo vsi podcasti, ki jih snemam in ki sem jih snemal v preteklosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *